Laman Webantu (M)   KM2: 5466 File Size: 10.1 Kb

| KM2 Index |


Pembunuhan Osama Akan Cetuskan Perang Dunia Ke-3?
By Amin Sapiro

17/9/2001 11:10 pm Mon

Amin Sapiro (Mahathir semakin terbenam dalam delima)


PEMBUNUHAN OSAMA BIN LADEN AKAN MENCETUSKAN PERANG DUNIA KE-3?

KAMI tidak sangka samasekali, New York yang kami tinggalkan seminggu sebelum peristiwa WTC, kini tidak semena-mena bertukar menjadi bandar 'huru-hara' filled with rubbles and shit.

Kami masih ingat, seorang pemandu teksi bangsa kulit hitam yang kami tumpang ke lapangan terbang tempoh hari, pernah berkata, 'Well Sir, majority of the Americans, irrespective of their religion, do not agree to the administration's policy against the muslim countries. It's all Jewish bullshit,' katanya.

Teman seperjalanan bersama saya, yang memang cenderung dengan isu-isu politik, mengangguk dan menyampuk, 'You think President W. Bush able to influence and command public opinion on behalf of the Jews?'. Pemandu itu menjawap, 'Well, Sir! That guy is controlled by CNN. Who owns CNN, anyway.' jawabnya selamba.

Batu Api Nombor Satu

Dalam penerbangan 20 jam pulang ke KL, kami bersembang sesama sendiri. Apa yang terfikir di kepala kami ialah, apakah rancangan Yahudi untuk menggunakan kelemahan peribadi Bush dan Kabinetnya untuk memusnahkan negara-negara Islam.

Apakah Yahudi sedang merancang sesuatu yang lebih besar dari apa yang mereka lakukan terhadap rakyat Palestine, dan negara minyak di Timur Tengah. Bagaimana pula jika 'tangan panjang' Yahudi sudah menjangkau dan mencengkam batang leher pemimpin negara-negara Asia seperti Malaysia, Indonesia, Filipina dan Singapura?

Teman seperjalanan yang memang urusan hariannya menganalisis politik antarabangsa di menara gading, berkata: 'Wak, saya bukan orang politik. Saya neutral. Saya tak cenderung menyebelahi mana-mana pihak. Tapi saya nampak, di negara kita fenomena Freemason sedang menular dikalangan pemimpin kita dalam UMNO. Tengok saja, penangkapan rambang yang berlaku bawah ISA adalah sama caranya dengan Yahudi menguasai minda pemimpin negara Arab. Saya berkeyakinan, Dr. Mahathir sendiri sedang diperalat oleh Yahudi demi faedah peribadi beliau. Pemimpin UMNO berjawatan adalah 'alat perkakas' penyangak Yahudi Freemason terkemuka seperti Tony Blair, Lee Kuan Yew dan sekongkol mereka dengan perantaraan Mahathir,' katanya serius.

Terperanjat saya bila mendengar Tony Blair dan Lee Kuan Yew adalah pemuka Freemason Yahudi antarabangsa. Sebabnya, mereka saling berkawan dengan Mahathir. LKY baru saja pulang dari KL jumpa Mahathir. Entah beberapa ekor udang sudah cukup garing digoreng disebalik mee hailam resipi Singapura. Adakah ini satu sebab Pak Samad Ismail (kawan lamo kite) dan tiga orang temannya sengaja disingkir dek Dollah yang lebih dikenali sebagai 'Agen Kominis' itu?

Pandangan saya terus dijawab oleh teman Professor yang sedang bersandar sambil melihat saujana Lautan Alantik dalam perjalanan kami menghala ke London.

'Wak. Media kita makin parah sejak Zainuddin Maidin dijadikan SUPAR Kementerian Penerangan. Dia inilah pembohong terbesar media di Malaysia - jadi Batu Api Nombor Satu. Dia dapat latihan dari CNN. Itu sebab Mahathir sengaja pilih dia untuk mengYahudikan minda orang Melayu, menjadikan media perdana sebagai saluran Mahathir mengembangkan perancangan Yahudi Freemason,' katanya.

'Makin banyak bukti-bukti kukuh yang menjelaskan Mahathir berkesanggupan menjual negara kerana kepada orang asing. Lebih-lebih lagi sekarang, pel*r Mahathir sudah cukup tersepit. Duit rakyat dalam korporat seperti Tabung Haji dan KWSP dah hampir licin. Perbendaharaan dan reserve luar negara dah kering. Hutang jangka panjang melebihi 1000 billion. Sumber wang UMNO/BN memenangi pilihanraya 2003/4 dah tak ada lagi. RENONG dah rentung. Mahathir tak ada jalan lain lagi - cuma harapkan fulus Freemason saja. Lee Kuan Yew jadi tempat dia mengadu. Itu sebab dia kepingin sangat nak jumpa Bush.' katanya dengan nada bersungguh-sungguh. Saya terpegun.

Jangan Percaya Media Perdana

Saya cuba semak NST yang diagih dek pramugari dipintu waktu masuk ke perut Boeing 747 tadi. Apa yang saya baca memang bertentangan dengan apa yang pernah para editorial NST berbantah sesama sendiri dalam sesi Editors Meeting beberapa ketika dulu. Kalau begini, rasanya rugi sangat Pak Samad yang saya hormati menjadi Penasihat NST, bisik saya dalam hati.

Fikir saya, kalau beginilah 'orang tua kami' itu menasihatkan budak-budak hingus yang mengendalikan NST (termasuk BH); malu sangat rasanya muka ini. Mana dia kebebasan akhbar yang menjadi slogan media dalam Persidangan Kewartawan Antarabangsa? Tertinggal atas menja saja ke?

Tup-tup terdengar Pak Samad dah kena 'fire'. Fahamlah saya sekarang, doyan NST itu bercanggah pendapat dengan 'orang berkuasa'. Masih hebat 'orang tua' ini rupanya. Saya makin yakin isi bualan Professor yang sedang menguap, mengantuk sesudah sarapan.

Teman seperjalanan saya itu mencelah, 'Wak. Kita perhatikan sajalah apa akan jadi. Negara kita akan kembali normal tak lama lagi. Sebagai penyelidik, saya berpandangan, segala kacau bilau politik, sosial dan kelumpuhan ekonomi negara kita sekarang, dalam sekelip akan berbalik ke landasan yang betul sebaik saja Barisan Alternatif yang dianggotai PAS, KeADILan-PRM dan DAP memerentah. Saya sudah tak nampak langsung Mahathir dan UMNO/BNnya berkemampuan mentadbir negara sekecil Malaysia. Selagi Mahathir dan UMNO/BN diberi mandat, jangan harap negara kita akan menikmati kebebasan dan pembangunan untuk rakyat. Demokrasi akan lumpuh dan terus mati'. Dia terhenti seketika.

Mahathir Berpel*r Kecut

Sambil menguap menutup mulut, teman seperjalanan itu menyambung, ''Kalau Bush begitu hebat dan perkasa dengan sokongan padu 250 juta rakyat Amerika, lagikan tunduk kepada ugutan Yahudi Freemason; masakan Dr. Mahathir yang cuma sebesar 'kentut semut' dan 'berpel*r kecut' semakin kecut; cuba nak lawan Yahudi yang jadi taukehnya?'. Dia tersenyum mencebik. Tergelak saya mendengar kelakar beliau.

Dia menyambung dengan muka serius, 'Tau tak Wak, Lee Kuan Yew ada hotline langsung kepada Blair dan Mahathir. Sekarang Aroyo Macapagal dah jadi member baru. Mahathir yang selama ini enggan mengakui sekongkolnya dengan Freemason terpaksa melakukan apa saja demi survival politik dan kepentingan anak-bininya. Masihkah orang Melayu nak pilih UMNO dan BN?' ujarnya. Saya melopong mendengar ulasan beliau.

'Orang Melayu dan pemimpin bangang UMNO dah habis kena juallah nampaknya', kata saya sebagai menyetujui pandangan kawan lamo saya ini.

'Begitulah Wak. Kalau fahaman Yahudi dah masuk dalam kepala hotak pemimpin mana-mana negara, isu Bangsa, Agama, Tanahair, Kemerdekaan, program Pembangunan demi kepentingan rakyat akan jadi kucar-kacir. Duit rakyat habis masuk poket mereka. Bagi mereka, nawaitu sebagai politician wajar diubah - semata-mata untuk mendapat faedah.' kata teman saya itu.

'Tengok sajalah kalau Wak tak percaya; sejak September 1998, apa rancangan Mahathir untuk rakyat? Kerjanya tak lain dari 'bailot' demi 'bailout'. Kroni kenyang, orang kampung makan tanah. Mahathir dan Daim dah bungkus duit rakyat ratusan billion dan hantar ke Amerika, Eropah, Argentina, Australia melalui National Bank of Israel di Singapura. PETRONAS dah kering kontang. Tabung Haji kena rompak RM10 juta, tak ada siapa yang kena tahan ISA. Sebaliknya anak Nik Aziz pulak yang kena lokap. Ezam dituduh main 'rocket launcer'. Badrul Amin dan Saari Sungip tak pasal-pasal kena telanjang di Bkt. Aman. Siapa punya kerja kalau tak Mahathir yang dah termakan budi Yahudi Freemason Amerika-Eropah,' katanya dengan nada marah.

Saya makin nampak, Mahathir dan pemimpin UMNO/BN cari jalan mudah jadi kaya. Kalau orang Melayu masih baca media arus perdana dan dengar Radio Malaysia, tengok rancangan Berita Jam 8:00, Wawancara dan ulasan pengampu; alamat minda kalian jadi macam otak udang. Semua rancangan 'ampu-bodek' itu membayangkan betapa kecutnya pel*r Mahathir dan pemimpin regimnya yang semakin cuma tinggal kelongsong saja.

Penyangak Didepan Mata

Hari ini, waktu berehat sambil sarapan cekodok hitam berlomor gula merah (kempunan sangat rasanya tak makan hampir sebulan); saya teringat Presiden Bush meratap melaui 'hailer' dengan melaong, 'Americans will go to bottom of this incidence. America will not condone terrorism,' katanya.

Saya terfikir, kalau Osama Bin Laden terbunuh di tangan Amerika, tak kena gaya masyarakat dunia terbelah dua. Perang Dunia Ke-3 dipintu tangga. Sepuluh lagi New York akan ranap dilanggar geruda. Jihad adalah milik penganut Islam, bukan setakat Osama Bin Laden saja. Masing-masing ada peranan. Bush, Blair dan Lee Kuan Yew entah mana kuburnya. Silap haribulan, Mahathir sendiri tumpang 'mati anjing' tak payah disembahyangkan. Apatahlagi, Mahathir sendiri mengakui dirinya 'MahaFIRAUN' - tuhan dan nabi puak UMNO. Kejadian itu setakat dianggap sebagai 'the act of God'. Nak salah siapa, hah UMNO?

Masa berfikir sendirian begitu, saya teringatkan kata pemandu teksi kulit hitam semasa di New York dulu.. 'Well Sir, majority of the Americans, irrespective of their religeon, do not agree to the administration's policy against the muslim countries. It's all Jewish bullshit,' katanya.

Saya terfikir juga, Mahathir yang melalak tak habis-habis menuduh orang Melayu beragama Islam sebagai anggota KMM yang kununnya 'militan wa teroris', sebenarnya dia sendiri berjenama begitu. Terasa bagai nampak di tangan Mahathir salinan skrip yang dibaca oleh Bush dan Lee Kuan Yew. Perdana Menteri rakyat Malaysia yang tersepit pel*r ini, sedang menjalan keluar.

Entahlah! Murah betul harga taatsetia Mahathir bedebah anak haram jadah ini!! Apsal dia tak nak mampus masa kecik-kecik dulu? Napa anak malbari yang sekor ini tersembul dari lubang p*k* m*k nya dulu? (maaflah - sedang marah sangat niiii!! Lain kali sajalah kita sambung lagi). Rasa nak termuntak tengok puak UMNO sedang menjilat d###r Madey!!


Amin Sapiro
(BEKAS ahli UMNO berkerat Rotan)


KM2 Main Index